Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunablinit

Soseutettu peruna pehmentää tässä reseptissä blinien maun herkulliseksi. Tarjoa perunablinit mädin tai kalamoussen kanssa.

Ainekset

Perunablinit:

  • 100 g jauhoista perunaa
  • 2.5 dl piimää
  • 1 kananmuna
  • 2.5 dl vehnäjauhoja (osa tattarijauhoa)
  • 0.5 tl soodaa
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl sokeria
  • tuoretta timjamia
  • 2 rkl öljyä tai kermaa

Valmistusohje

1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, kuori ja soseuta.

2. Sekoita jauhoihin sooda ja leivinjauhe. Sekoita piimä ja muut ainekset perunasoseeseen. Anna taikinan turvota hetki.

3. Paista pienet blinit lettu- tai paistinpannulla.

Katso myös: Täydellisen rapeat blinit, älä ujostele käyttää rasvaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunablinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.