Reseptit

Pikapullat pähkinätäytteellä

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 75 g sulatettua voita tai margariinia
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa

Täyte

  • 100 g hasselpähkinöitä
  • 1 dl omenamarmeladia
  • 1 tl kanelia
  • 50 g voita tai margariinia
  • 0.5 dl sokeria

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Pikapullat pähkinätäytteellä

Pikapullat pähkinätäytteellä syntyvät nopeasti, jos vieraat yllättävät. Herkullisten pullien täyte sekoitetaan paahdetuista hasselpähkinöistä ja omenamarmeladista.

1. Valmista ensin täyte. Paahda hasselpähkinöitä 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Jauha karkeaksi soseeksi. Sekoita pähkinäsose omenamarmeladin ja kanelin kanssa tasaiseksi kreemiksi.

2. Sekoita kulhossa maitorahka, sokeri ja munat keskenään. Lisää sulatettu rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Kauli taikina ohueksi, suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä pinnalle pehmeä rasva ja pähkinäkreemi. Ripottele pinnalle sokeri. Kääri tiukalle rullalle.

4. Leikkaa rullasta tasakokoisia paloja, ja nosta palat leivinpaperoidun uunipellin päälle. Paista pikapullia 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia:
Mehevä limettikakku
Raparperipitko
Donitsit uunissa
Ruoka.fi: Pistaasipullat

Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikapullat pähkinätäytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.