Reseptit

Pinaattisämpylät

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
28  annosta

Ainekset

  • 0.5 l rasvatonta maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl Pan-suolaa
  • 150-200 g pakastepinaattia
  • 1 dl kauraleseitä
  • noin 11-13 dl hiivaleipäjauhoja
  • 3 rkl öljyä

Valmistusohje

Pinaattisämpylät
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, lisää pinaatti, leseet ja jauhoja. Jauhojen määrä riippuu pinaatin kosteudesta. Alusta taikina pehmeäksi. Lisää rasva. Kohota sämpylätaikinaa liinan alla puolisen tuntia.
  2. Leivo taikinasta jauhotetuin käsin sämpylöitä leivinpaperille. Kohota sämpylöitä liinan alla 20-30 minuuttia.
  3. Paista pinaattisämpylöitä 225 asteessa 10-15 minuuttia.
  • Ruut Lea Honkapää, Heinola

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaattisämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.