Pinaattisämpylät
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 28 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 0.5 l rasvatonta maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 tl Pan-suolaa
- 150-200 g pakastepinaattia
- 1 dl kauraleseitä
- noin 11-13 dl hiivaleipäjauhoja
- 3 rkl öljyä
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, lisää pinaatti, leseet ja jauhoja. Jauhojen määrä riippuu pinaatin kosteudesta. Alusta taikina pehmeäksi. Lisää rasva. Kohota sämpylätaikinaa liinan alla puolisen tuntia.
- Leivo taikinasta jauhotetuin käsin sämpylöitä leivinpaperille. Kohota sämpylöitä liinan alla 20-30 minuuttia.
- Paista pinaattisämpylöitä 225 asteessa 10-15 minuuttia.
- Ruut Lea Honkapää, Heinola
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaattisämpylät