Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pinaattiuunimunat

Nerokkaat pinaattiuunimunat tehdään lisäämällä pieniin annosvuokiin yksi kananmuna sekä pinaattia ja tomaattia. Sitten vuoat laitetaan uuniin kypsymään ja nostetaan tarjolle, kun keltuainen on juuri ja juuri hyytynyt. Nautitaan paahdetun leivän kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pinaattiuunimunat:

  • 4 isoa kananmunaa
  • kourallinen babypinaattia
  • 8-12 kirsikkatomaattia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Voiteluun

  • öljyä

Valmistusohje

1. Voitele pienet uuninkestävät vuoat kevyesti öljyllä. Riko jokaiseen annosvuokaan yksi kananmuna varoen niin, ettei keltuainen hajoa. Huuhtele pinaatinlehdet ja pilko pienemmiksi.

2. Painele munaseoksen joukkoon pinaattia ja muutama huuhdeltu kirsikkatomaatti. Mausta munat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Kypsennä uunimunia 200-asteisen uunin keskitasossa 18-20 minuuttia tai kunnes keltuainen on juuri ja juuri kypsynyt.

Katso myös: Osaatko valmistaa munakkaan? Näin onnistut varmasti – katso 5 parasta ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaattiuunimunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.