Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pinaattivuoka

Pinaattivuoka on kermaisen herkullinen kasvislisuke, johon ripaus muskottipähkinää tuo juuri sen oikean maun. Nauti kalaruokien lisukkeena.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pinaattivuoka

  • 3 kpl sipulia
  • voita
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 300 g pinaattia (pakaste)
  • 2 dl maitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 0,5-0,75 tl suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 0.5 tl muskottipähkinää
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Pinaattivuoka tehdään näin:

Pinaattivuoka valmistuu 40 minuutissa ja maistuu kalaruokien lisukkeena.

  1. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne voissa. Sulata ja valuta pakastepinaatti.
  2. Riko kananmunat kulhoon, lisää maito, mausteet, sipulit, pinaatti ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun, matalaan uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  3. Kypsennä vuokaa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa pinaattilisuke vaikkapa kuharullien kanssa.

Saatat pitää myös pinaattikohokkaasta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pinaatti-perunasose


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaattivuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.