Pinaattivuoka
Pinaattivuoka on kermaisen herkullinen kasvislisuke, johon ripaus muskottipähkinää tuo juuri sen oikean maun. Nauti kalaruokien lisukkeena.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Pinaattivuoka
- 3 kpl sipulia
- voita
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 300 g pinaattia (pakaste)
- 2 dl maitoa
- 2 kpl kananmunaa
- 0,5-0,75 tl suolaa
- 1 ripaus mustapippuria
- 0.5 tl muskottipähkinää
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Pinaattivuoka tehdään näin:
Pinaattivuoka valmistuu 40 minuutissa ja maistuu kalaruokien lisukkeena.
- Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne voissa. Sulata ja valuta pakastepinaatti.
- Riko kananmunat kulhoon, lisää maito, mausteet, sipulit, pinaatti ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun, matalaan uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä vuokaa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa pinaattilisuke vaikkapa kuharullien kanssa.
Saatat pitää myös pinaattikohokkaasta.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pinaatti-perunasose
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaattivuoka