Piparjuuri-kylmäsavulohipiiras
Kylmäsavulohipiiras on täyteläinen herkku. Tässä reseptissä savulohipiiras saa ihanan pirteän maun piparjuurituorejuustosta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Piparjuuri-kylmäsavulohipiiraan pohja:
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 100 g margariinia tai voita
- 0.5 dl vettä
Piparjuuri-kylmäsavulohipiiraan täyte:
- 100 g kylmäsavulohta
- 100 g purkkiparsaa
- 3 munaa
- 2 dl kuohukermaa
- 125 g piparjuurituorejuustoa
- 2-3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Kylmäsavulohipiirakka tehdään helposti näin:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva ja lisää vesi, sekoita tasaiseksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä tai leivinpaperin päällä ohueksi ja painele voideltuun piirasvuokaan. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja laita hetkeksi jääkaappiin. 2. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Valuta ja leikkaa parsat kahtia. Sekoita munat, kerma, tuorejuusto, tilli ja jauhot keskenään. 3. Levitä lohiviipaleet ja parsat piiraspohjan päälle. Kaada kermamunatäyte niiden päälle. Paista piirasta uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.
Katso myös: Syksyn parhaat piirakat – 9 mehevää ohjetta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vanhanajan kalapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparjuuri-kylmäsavulohipiiras