Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparjuuri-kylmäsavulohipiiras

Kylmäsavulohipiiras on täyteläinen herkku. Tässä reseptissä savulohipiiras saa ihanan pirteän maun piparjuurituorejuustosta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Piparjuuri-kylmäsavulohipiiraan pohja:

  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 100 g margariinia tai voita
  • 0.5 dl vettä

Piparjuuri-kylmäsavulohipiiraan täyte:

  • 100 g kylmäsavulohta
  • 100 g purkkiparsaa
  • 3 munaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 125 g piparjuurituorejuustoa
  • 2-3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Kylmäsavulohipiirakka tehdään helposti näin:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva ja lisää vesi, sekoita tasaiseksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä tai leivinpaperin päällä ohueksi ja painele voideltuun piirasvuokaan. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja laita hetkeksi jääkaappiin. 2. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Valuta ja leikkaa parsat kahtia. Sekoita munat, kerma, tuorejuusto, tilli ja jauhot keskenään. 3. Levitä lohiviipaleet ja parsat piiraspohjan päälle. Kaada kermamunatäyte niiden päälle. Paista piirasta uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

Katso myös: Syksyn parhaat piirakat – 9 mehevää ohjetta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vanhanajan kalapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparjuuri-kylmäsavulohipiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.