Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparjuurisilakat

Piparjuurisilakat ihastuttavat joulun kalapöydässä. Pirteällä piparjuurella piristetyt kermaiset silakat maistuvat taivaallisilta makean saaristolaisleivän tai rapean hapankorpun kanssa.

Ainekset

Etikkaliemi:

  • 500 g silakkafileitä
  • 5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

kastike:

  • 2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl piparjuurta
  • tilliä tai ruohosipulia

Valmistusohje

Piparjuurisilakat tehdään helposti näin:

  1. Sekoita etikkaliemen ainekset. Anna silakoiden raakakypsyä liemessä jääkaapissa neljä tuntia.
  2. Valuta kalat liemestä. Halkaise fileet ja poista nahka.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike kalojen joukkoon. Sekoita varovasti ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Lue myös: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään

Lue myös Anna.fi/ruoka: Inkivääri-korianterisilakat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparjuurisilakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.