Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparkakkujäädyke

Piparkakkujäädyke karpalokastikkeen ja sokerikarpaloiden kanssa tuovat joulun jälkiruokapöytään.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Piparkakkujäädyke:

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl (ruoko)tomusokeria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 4 dl kuohukermaa

Karpalokastike:

  • 5 dl karpaloita
  • 0.5 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Sokerikarpalot:

  • 5 dl karpaloita
  • 1 munanvalkuainen
  • 5 dl sokeria

Valmistusohje

Piparkakkujäädyke eli piparijäädyke tehdään näin:

Piparkakkujäädyke, karpalokastike ja sokerikarpalot valmistuvat noin puolessa tunnissa, mutta jäädyke vaatii noin 10 tuntia jäätymisaikaa.

1. Vaahdota munat ja tomusokeri kulhossa. Jos saatavilla ei ole ruokotomusokeria, lisää joukkoon ruokalusikallinen siirappia. 2. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa ja sekoita se muna-sokerivaahtoon. Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan ja pakasta. Jäädykkeen kannattaa antaa olla pakastimessa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. 3. Kumoa piparijäädyke ja tarjoile karpalokastikkeen ja sokeroitujen karpaloiden kanssa. 4. Mittaa karpalot, sokeri ja vesi kattilaan, kiehauta ja pyöräytä tehosekoittimessa kastikkeeksi. Vaahdota valkuaista hieman. 5. Kaada karpalot valkuaisen joukkoon ja valuta siivilässä. Levitä karpalot leivinpaperille ja pyöritä sokerissa. Anna kuivahtaa tunnin ajan.

Katso myös: Karpalo-passionhedelmäkiisseli

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Karpalo-valkosuklaamousse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparkakkujäädyke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.