Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparkakkumousse

Yhdistä suklaa ja piparkakut ja saat joulun herkuimman jälkkärin. Pehmeä piparkakkumousse sulaa suuhun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pohjalle

  • 20 piparkakkua
  • 25 g voita

piparkakkumousse

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 kanamunan keltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitorahkaa

Valmistusohje

Piparkakkumousse valmistuu näin helposti:

1. Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita ainekset tasaiseksi. Annostele piparkakkumurska tarjoilumaljoihin.

2. Rouhi suklaa ja sulata se vesihaudekulhossa liedellä. Nosta kulho syrjään ja sekoita joukkoon huoneenlämpöiset keltuaiset, sokeri ja piparkakkumauste. Anna jäähtyä hetken.

3. Sekoita jäähtyneeseen suklaaseokseen maitorahka. Vaahdota kerma ja nostele lopuksi suklaaseoksen joukkoon. Annostele piparkakkumousse tarjoilumaljoihin.

Lue myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä herkuilla hurmaat juhlavieraasi

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen daim-mousse vain muutamista aineksista.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparkakkumousse

Pauliina

Jättäisin tekemättä pohjalle voi-piparipohjan, koska se kovettuu jääkaapissa liian kovaksi. Pelkkä mousse ja pinnalle ripoteltu piparimuru toimii paremmin ja on aavistuksen kevyempi.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.