Piparkakkumousse
Yhdistä suklaa ja piparkakut ja saat joulun herkuimman jälkkärin. Pehmeä piparkakkumousse sulaa suuhun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohjalle
- 20 piparkakkua
- 25 g voita
piparkakkumousse
- 100 g tummaa suklaata
- 2 kanamunan keltuaista
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitorahkaa
Valmistusohje
Piparkakkumousse valmistuu näin helposti:
1. Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita ainekset tasaiseksi. Annostele piparkakkumurska tarjoilumaljoihin.
2. Rouhi suklaa ja sulata se vesihaudekulhossa liedellä. Nosta kulho syrjään ja sekoita joukkoon huoneenlämpöiset keltuaiset, sokeri ja piparkakkumauste. Anna jäähtyä hetken.
3. Sekoita jäähtyneeseen suklaaseokseen maitorahka. Vaahdota kerma ja nostele lopuksi suklaaseoksen joukkoon. Annostele piparkakkumousse tarjoilumaljoihin.
Lue myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä herkuilla hurmaat juhlavieraasi
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen daim-mousse vain muutamista aineksista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparkakkumousse
Jättäisin tekemättä pohjalle voi-piparipohjan, koska se kovettuu jääkaapissa liian kovaksi. Pelkkä mousse ja pinnalle ripoteltu piparimuru toimii paremmin ja on aavistuksen kevyempi.