Pippuripihvi naudan sisäfileestä
Pippuripihvi on klassikko. Naudan sisäfileestä syntyvät mehevät pihvit. Tarjoa pippuripihvi esimerkiksi valkosipuliperunoiden kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Pippuripihvi naudan sisäfileestä
- 4 naudan sisäfileestä leikattua, noin 2 cm paksua viipaletta
- ½ rkl kokonaisia valko- ja mustapippureita
- ½ rkl (säilöttyä viherpippuria)
- 2 rkl voita tai voimariinia
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Pippuripihvi naudan sisäfileestä valmistuu näin:
- Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Painele viipaleet kämmenellä vähän litteämmiksi. Rouhi tai jauha pippurimyllystä lautaselle yhtä paljon valko- ja mustapippuria. Paina pihvit molemmin puolin pippuriseokseen. Hienon maun antavat säilötyt viherpippurit, jotka voit rouhia haarukalla murskaksi.
- Kuumenna paistinpannussa nokare voita tai voimariinia, kunnes se kuohuu ja väri alkaa muuttua vaalean pähkinän ruskeaksi. Paista pippuripihvi molemmin puolin haluamaasi kypsyysasteeseen ja mausta pihvi suolalla.
- Tarjoa pippuripihvi esimerkiksi valkosipuliperunoiden tai perunagratiinin kanssa. Pippuripihvin kylkeen sopivat myös mainiosti vihreät pavut ja uunissa paahdetut tomaatit.
Vinkki: Jos kaipaat näyttävää ohjelmanumeroa, voit myös liekittää pippuripihvin.
Lue myös Anna.fi: Mehevä paahtopaisti – näillä vinkeillä onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pippuripihvi naudan sisäfileestä