Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pippuripihvi naudan sisäfileestä

Pippuripihvi on klassikko. Naudan sisäfileestä syntyvät mehevät pihvit. Tarjoa pippuripihvi esimerkiksi valkosipuliperunoiden kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pippuripihvi naudan sisäfileestä

  • 4 naudan sisäfileestä leikattua, noin 2 cm paksua viipaletta
  • ½ rkl kokonaisia valko- ja mustapippureita
  • ½ rkl (säilöttyä viherpippuria)
  • 2 rkl voita tai voimariinia
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Pippuripihvi naudan sisäfileestä valmistuu näin:

  1. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Painele viipaleet kämmenellä vähän litteämmiksi. Rouhi tai jauha pippurimyllystä lautaselle yhtä paljon valko- ja mustapippuria. Paina pihvit molemmin puolin pippuriseokseen. Hienon maun antavat säilötyt viherpippurit, jotka voit rouhia haarukalla murskaksi.
  2. Kuumenna paistinpannussa nokare voita tai voimariinia, kunnes se kuohuu ja väri alkaa muuttua vaalean pähkinän ruskeaksi. Paista pippuripihvi molemmin puolin haluamaasi kypsyysasteeseen ja mausta pihvi suolalla.
  3. Tarjoa pippuripihvi esimerkiksi valkosipuliperunoiden tai perunagratiinin kanssa.  Pippuripihvin kylkeen sopivat myös mainiosti vihreät pavut ja uunissa paahdetut tomaatit.
Pippuripihvit
Parhaat pippuripihvit tehdään naudan sisäfileestä ja paistetaan valurautapannulla. © Norman Ojanen

Vinkki: Jos kaipaat näyttävää ohjelmanumeroa, voit myös liekittää pippuripihvin.

Lue myös Anna.fi: Mehevä paahtopaisti – näillä vinkeillä onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pippuripihvi naudan sisäfileestä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.