Pitaleipä

60
min
24 annosta
30-60 min

Ainekset

6 dl lämmintä vettä
2 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl kuivahiivaa
noin 14 dl hiivaleipäjauhoja (tai puolet sämpylä- tai vehnäjauhoja)
vehnänleseitä

Valmistusohje

  1. Sekoita lämpimään veteen öljy ja puolet jauhoista, joihin on lisätty kuivahiiva. Vatkaa jauhot hyvin nesteeseen. Lisää suola. Lisää jauhoja taikinaan vähitellen. Vaivaa taikinaa hyvin. Kun taikina on tasaista ja kiinteää, levitä pinnalle kostukkeeksi öljyä. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Painele kohonnut taikina kasaan ja jaa 24 osaan. Pyörittele niistä taikinapallot ja anna kohota noin 10 minuuttia.
  3. Kauli taikinapallot noin 1/2 sentin paksuiksi, litteiksi ja pinnaltaan sileiksi leiviksi. Sirottele pinnalle vähän leseitä.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa pellillä uunin alaosassa, kunnes leivät pullistuvat ja alkavat saada hiukan väriä eli 5-10 minuuttia. Leivät pehmenevät, jos kiedot ne kevyesti kostutettuun liinaan.
15.12.2007
Kotiliesi