Pitaleipä

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Annoksia: 24
  • Ateriatyyppi: Suolaiset leivonnaiset, Leivät
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Maidoton, Kasvis, Vegaani
Pitaleipä

Ainesosat

Määrä Aines
6 dllämmintä vettä
2 tlsuolaa
2 rklöljyä
1 rklkuivahiivaa
noin 14 dl hiivaleipäjauhoja (tai puolet sämpylä- tai vehnäjauhoja)
 vehnänleseitä

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Sekoita lämpimään veteen öljy ja puolet jauhoista, joihin on lisätty kuivahiiva. Vatkaa jauhot hyvin nesteeseen. Lisää suola. Lisää jauhoja taikinaan vähitellen. Vaivaa taikinaa hyvin. Kun taikina on tasaista ja kiinteää, levitä pinnalle kostukkeeksi öljyä. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Painele kohonnut taikina kasaan ja jaa 24 osaan. Pyörittele niistä taikinapallot ja anna kohota noin 10 minuuttia.
  3. Kauli taikinapallot noin 1/2 sentin paksuiksi, litteiksi ja pinnaltaan sileiksi leiviksi. Sirottele pinnalle vähän leseitä.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa pellillä uunin alaosassa, kunnes leivät pullistuvat ja alkavat saada hiukan väriä eli 5-10 minuuttia. Leivät pehmenevät, jos kiedot ne kevyesti kostutettuun liinaan.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 3 kertaa
  • Katsottu: 16173 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 60

Viestit 4

28.2.2011 klo.18:54
chili-luum...

chili-luum...

pitaleipä on hyvää!

Vastaa
28.2.2011 klo.18:59
chili-luum...

chili-luum...

kokeile makkarachilikeittoa!

Vastaa
30.11.2011 klo.16:35
bööö

bööö

hyi!
mun mielestä makkara ja chili ei sovi yhteen

Vastaa
8.12.2011 klo.20:38
Any

Any

Piti tehä kouluun esitelmä tästä, huoh…

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu