Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pitkotaikina

Tällä ohjeella leivot kaksi kranssia, kolme pulskaa pitkoa tai 30-40 pikkupullaa!

Ainekset

  • 5 dl kädenlämpöistä maitoa
  • 50 g hiivaa tai
  • 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1-2 rkl kardemummaa
  • (2 tl vaniljasokeria)
  • noin 18 dl vehnäjauhoja
  • 200 g huoneenlämpöistä margariinia tai voita

voiteluun:

  • muna

pinnalle:

  • raesokeria tai mantelilastuja

Valmistusohje

1. Käytä taikinaan huoneenlämpöisiä aineksia. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoista ja lisää taikinaan.

2. Lisää joukkoon munat, sokeri ja mausteet. Älä kumoa joukkoon koko jauhomäärää kerralla, vaan lisää niitä vähitellen koko ajan hyvin alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämmössä pehmennyt tai juokseva rasva.

3. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

4. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle, jaa paloiksi ja leivo haluamallasi tavalla pitkoksi, kranssiksi tai pikkupulliksi. Kohota pullia leivinpaperilla suojatulla uunipellillä leivinliinan alla vedottomassa paikassa 15–20 minuuttia. Sivele pullat kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripota koristeeksi raesokeria tai mantelilastuja.

5. Paista pullia tai pitkoja 200-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia.

 

Katso myös nämä ohjeet:

Pullapitkon letitys

Korvapuustit

Pullapojat

Ensaimadas

Espanjalaiset ensaimadas-pullat

Kinuskiset pekaanipähkinäpullat

Ruoka.fi: Kinuskiset pekaanipähkinäpullat

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pitkotaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.