Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pizzakierteet

Suolaiset pizzakierteet tehdään pehmeään rahka-voitaikinaan. Tee taikina itse tai oikaise kaupan valmiilla. Täytteitä voi varioida oman maun mukaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
18  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 250 g voita tai leivontamargariinia
  • 250 g maitorahkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

väliin:

  • 2 dl chiliketsuppia
  • 300 g kinkkusuikaleita
  • 2 tl pizzamaustetta
  • 2 dl emmentaljuustoraastetta

voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeä rasva ja maitorahka keskenään. Sekoita sitten jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita nopeasti taikinaksi.

2. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä ennen leipomista viileässä noin tunnin ajan tai yön yli. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

3. Levitä päälle chiliketsuppi, kinkkusuikaleet, pitsamauste ja juustoraaste. Kääri levy rullalle ja leikkaa noin kahden senttimetrin paloiksi.

4. Nosta palat leivinpaperille uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele munalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasossa 15-18 minuuttia.

Katso myös: Vappubrunssin parhaat suolaiset piirakat

Anna.fi/ruoka: Nopeat kinkkupiiraat ja basilika-rucolasalaattia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pizzakierteet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.