Porkkana-ananaskakku

Porkkana-ananaskakku 

60+
min
1
10 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

2 dl rouhittua saksanpähkinää
250 g porkkanaa
200 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia, neilikkaa, inkivääriä
0.5 tl suolaa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 prk (227 / 140 g) ananasmurskaa

Täyte ja kuorrutus

400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2-3 rkl sitruunan mehua

Valmistusohje

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka (halk. 23-24 cm). Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla, kunnes se saa väriä. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Valuta jäähtynyt rasva sekoittaen taikinaan. Lisää jauhoseos kevyesti sekoittaen. Sekoita sitten taikinaan porkkanaraaste, pähkinät ja ananasmurska liemineen. Kaada vuokaan.

3. Paista porkkanakakkua 175-asteisen uunin keskitasossa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kypsältä. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista. Jäähdytä porkkanakakku sitten hyvin.

4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Notkista kulhossa tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä kolmasosa
täyteaineesta kakun väliin. Nosta toinen kakkulevy päälle ja toista kerrokset. Kuorruta porkkanakakku lopulla tahnalla.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ateriatyyppi:
28.9.2013
Kotiliesi
  • 1