Porkkana-vuohenjuustokeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 350 g porkkanoita
- 150 g keltajuurta
- 8-10 dl vettä
- 1 rkl kasvisfondia
- 1 punasipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 200 g pehmeää vuohenjuustoa
- 1 dl kermaa
- noin 0,5 tl mustapippuria
- 1-1,5 tl basilikaa
- (suolaa)
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa. Lisää kattilaan vesi ja kasvisfondi, kiehauta.
2. Kuori ja paloittele juurekset pieniksi ja lisää ne kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
3. Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa. Lisää joukkoon myös kerma. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää vettä tai kermaa.
4. Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla ja basilikalla. Ripota keiton pinnalle persiljaa.
Ohje: Sari Nieminen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkana-vuohenjuustokeitto