Porkkanakeitto

  • Valmistusaika:
    Alle 30 min
  • Annoksia: 30
  • Ateriatyyppi: Keitot
Porkkanakeitto

Ainesosat

Määrä Aines
4 lvettä
2 kgporkkanoita
200 gpunajuurta
1 kgbataattia
2 kplisoa purjoa
 valkosipulin kynsiä
2 kplkasvis- tai kanaliemikuutiotatai 1-2 rkl fondia
3 tlsuolaa
 valkopippuria
400 gtuore- tai sulatejuustoa (valkosipulla tai yrteillä maustettua)
1 rklmakeaa chilikastiketta
 iso nippu rakuunaa tai 1 rkl raastettua inkivääriä
2 dlkermaa

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Kuori ja paloittele juurekset. Punajuuri antaa keitolle räväkän oranssin värin. Keitä porkkanoita ja punajuuria puolisen tuntia. Lisää muut kasvikset, juusto ja mausteet. Jatka keittämistä vielä puoli tuntia.
  2. Soseuta keitto ja lisää joukkoon kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoa tervetuliaiskeittona sämpylöiden kera.

 

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 3 kertaa
  • Katsottu: 23575 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 64

Viestit 2

17.10.2011 klo.19:16
Hannu

Hannu

Hetkinen - juusto lisätään keitinveteen? Kuka tekee niin ja miksi.

Vastaa
18.10.2011 klo.10:19

Hei!

Tuorejuusto lisätään kasvisten sekaan ennen soseuttamista, jotta se sulaa sinne. Juusto tuo keittoon makua.
Ystävällisesti,
Toimitus

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu