Porkkanakeitto

Porkkanakeitto 

30
min
1
30 annosta
alle 30 min
  • 1
  • 1

Ainekset

4 l vettä
2 kg porkkanoita
200 g punajuurta
1 kg bataattia
2 kpl isoa purjoa
valkosipulin kynsiä
2 kpl kasvis- tai kanaliemikuutiotatai 1-2 rkl fondia
3 tl suolaa
valkopippuria
400 g tuore- tai sulatejuustoa (valkosipulla tai yrteillä maustettua)
1 rkl makeaa chilikastiketta
iso nippu rakuunaa tai 1 rkl raastettua inkivääriä
2 dl kermaa

Valmistusohje

  1. Kuori ja paloittele juurekset. Punajuuri antaa keitolle räväkän oranssin värin. Keitä porkkanoita ja punajuuria puolisen tuntia. Lisää muut kasvikset, juusto ja mausteet. Jatka keittämistä vielä puoli tuntia.
  2. Soseuta keitto ja lisää joukkoon kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoa tervetuliaiskeittona sämpylöiden kera.

 

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Kotiliesi
  • 1