Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanakeitto ja piparjuurikastike

Porkkanakeitto ja piparjuurikastike lämmittävät syyspäivänä. Leikittele kasvisten väreillä ja valmista porkkanakeitto vaikkapa violeteista porkkanoista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Porkkanakeitto

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 500 g violettia porkkanaa
  • 200 g jauhoista perunaa
  • 9 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Piparjuurikastike

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1-2 rkl raastettua piparjuurta
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • ripaus suolaa

koristeeksi

  • korianteria

Valmistusohje

Porkkanakeitto ja piparjuurikastike valmistuvat näin helposti ja nopeasti.

1. Valmista piparjuurikastike. Mausta jogurtti raastetulla piparjuurella, juustokuminalla ja suolalla. Anna maustua viileässä keiton valmistumisen ajan.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota miedolla lämmöllä öljyssä.Raasta joukkoon inkivääri. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Lisää kattilaan ja kääntele hetki. Lisää vesi.

3. Anna ainesten kiehua miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä.

4. Mausta suolalla ja soseuta. Kuumenna keitto höyryäväksi. Tarjoile porkkanakeitto piparjuurikastikkeen kanssa.

Katso myös: Sosekeitto valmistuu nopeasti

Katso myös Anna.fi/ruoka: Kasvissosekeitto on helppo ja nopea ruoka, joka käy keventäjällekin – katso ohjeet terveellisiin, lämmittäviin ja herkullisiin keittoihin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanakeitto ja piparjuurikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.