Porkkanalaatikko

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Kasvisruoat, Lisäkeruoat, Kasvislisäkkeet
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Gluteeniton, Kasvis
Porkkanalaatikko

Ainesosat

Määrä Aines
5 dlvettä
1,5 dlpuuroriisiä
5 dlmaitoa
2kananmunaa
800 gporkkanoita
 suolaa
 yrttisuolaa
 muskottipähkinää
 valkopippuria
pinnalle:
 rouhittua mantelia
 voinokareita

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää riisit ja keitä, kunnes vesi imeytyy riiseihin.
  2. Sekoita kananmunat ja maito keskenään. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää riisin joukkoon porkkanaraaste ja munamaito. Mausta seos.
  3. Kaada seos voideltuun vuokaan. Sirottele pinnalle jauhettua tai rouhittua mantelia ja muutama voinokare. Paista 160-175 asteessa 1 – 1,5 tuntia.
  • Vinkki: Porkkanalaatikko sopii hyvin pakastettavaksi paistettuna ja jäähdytettynä. Älä paista pakastettavaa ja uudelleen lämmitettävää laatikkoa liian kuivaksi.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 59 kertaa
  • Katsottu: 89110 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 56

Viestit 10

20.12.2010 klo.9:46
Eiri

Eiri

Ohraryynit sopivat hyvin riisin tilalle ja ovat kotimaisia. Mausteeksi sopii kirveli tai rakuuna.

Vastaa
21.12.2010 klo.8:14

itse laitoin mannaryynejä nyt vaihteeksi porkkanalaatikkoon ja raastoin lanttulaatikkoon 2 omenaa. vähän vaihtelua perinteisiin ohjeisiin :)

Vastaa
20.12.2011 klo.11:16
Virpi81

Virpi81

laittakaapa kanelia a maidon tilalle kermaa

Vastaa
21.12.2011 klo.22:47
Salmari81

Salmari81

Noudatin ohjeita, mulla ei ainakaan tolla reseptillä onnistunut. Ihmettelinkin, miksei porkkanoita tarvitse keittää ollenkaan. No asia ratkesi soseuttamalla koko seos ja eiku takas uuniin…

Vastaa
21.12.2011 klo.23:24
muuan mumm...

muuan mumm...

Kannattaa kyllä keittää porkkanat ensin. Mannaryynilläkin tulee hyvää, tein monta vuotta välillä niin, mutta rakenne muistutti minusta vähän liikaa lanttulaatikkoa.

Vastaa
22.12.2011 klo.12:0
Hulluna jo...

Hulluna jo...

Itse pidän tästä raaka porkkanaraaste ohjeesta enemmän kuin keitetyiden porkkanoiden ohjeesta, tulee makeampi ja maukkaampi ja eroaa kivasti koostumukseltaan lanttulaatikosta ja perunalaatikosta. Onneksi tapoja on monia niinkuin makujakin ! Hyvää joulua kaikille!

Vastaa
17.1.2012 klo.19:57
kiara

kiara

Vihdoinkin ohje johon ei porkkanoita keiteta jolloin niista tulee mauttomia. Nyt tuli todella maukas laatikko, lisasin kylla hiukan muskottia ja osan maidosta laitoin kermana.

Vastaa
17.2.2012 klo.14:3
Marja-Tert...

Marja-Tert...

Asun Ruotsissa - kiva löytää Kotiliedestä ihana laatikko jossa porkkanat käytetään ilman keittamistä !!!! Tämä tulee olemaan minun favorit !

Vastaa
28.11.2012 klo.14:55
Irma liisa

Irma liisa

Kiitos reseptistä Kotiliesi !

Tuli todella hyvä ja mehukas laatikko,Irmis <3 Hyvää Joulua !

Vastaa
13.12.2013 klo.0:31
aaatuuuu

aaatuuuu

Mitä voin käyttää maidon ja kanamunan tilalla. Olen tekemässä siskolleni jouluruoan ja hän on totaalivegetaristi, jolloin mitkään eläinperäiset tuotteet ei käy… APUA mitä voin tehdä laatikoiden suhteen?

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu