Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko 

60+
min
2
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

5 dl vettä
1.5 dl puuroriisiä
5 dl maitoa
2 kananmunaa
800 g porkkanoita
suolaa
yrttisuolaa
muskottipähkinää
valkopippuria

pinnalle:

rouhittua mantelia
voinokareita

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää riisit ja keitä, kunnes vesi imeytyy riiseihin.
  2. Sekoita kananmunat ja maito keskenään. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää riisin joukkoon porkkanaraaste ja munamaito. Mausta seos.
  3. Kaada seos voideltuun vuokaan. Sirottele pinnalle jauhettua tai rouhittua mantelia ja muutama voinokare. Paista 160-175 asteessa 1 – 1,5 tuntia.
  • Vinkki: Porkkanalaatikko sopii hyvin pakastettavaksi paistettuna ja jäähdytettynä. Älä paista pakastettavaa ja uudelleen lämmitettävää laatikkoa liian kuivaksi.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi
  • 2