Reseptit

Porkkanaleipä

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 1 dl siirappia
  • 50 g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
  • 500 g porkkanasosetta
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 2 dl juoksevaa margariinia
  • 3 dl ruis- tai kaurahiutaleita
  • 1 kg hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja

Valmistusohje

Porkkanaleipä

  • 2 suurehkoa leipää
  • valmistusaika noin 2 tuntia

  1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, lisää se jauhojen kanssa hieman kädenlämpöä kuumempaan veteen.
  2. Lisää siirappi, porkkanasose ja mausteet sekä silputut aprikoosit ja hiutaleet. Lisää jauhot ja rasva.
  3. Alusta pehmeähkö taikina. Anna sen kohota puolisen tuntia leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa.
  4. Leivo taikinasta kaksi leipää ja paista ne vuoassa tai sellaisenaan. Taikinasta voi tehdä myös sämpylöitä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  • VINKKI: Porkkanan sijaan voit käyttää muitakin juuressoseita.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.