Porkkanaleivokset uunipellillä

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Leivokset
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Porkkanaleivokset uunipellillä

Ainesosat

Määrä Aines
4kananmunaa
4 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
2 tlsoodaa
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 dlrypsiöljyä
6 dlmelko hienoa porkkanaraastetta (noin 300 g)
100 gjauhettua hasselpähkinää tai mantelia
pinnalle:
200 gmaustamatonta Hovi-juustoa
100 gvoita
1 paketti tomusokeria (250 g)
koriste:
 puolukoita, rouhittua pähkinää tai suklaahippuja

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Raasta porkkanat. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin. Lisää öljy, porkkanaraaste, jauhot ja jauhetut pähkinät tai mantelit.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175 asteessa reilut 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
  3. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto ja levitä valkea kuorrutus kakkupohjalle. Ripottele pinnalle rouhittua pähkinää, suklaata tai puolukoita. Pidä viileässä.
  4. Leikkaa pieniksi paloiksi. Porkkanaleivos on makea suupala, joten pellillisestä riittää isollekin joukolle.
  • ”Porkkanaleivoksen ohje on vanhasta Kotiliedestä. Meille siitä on tullut sekä juhla- että arkileivonnainen. Leivoksesta saan aina suuria kehuja ja moni pyytää ohjetta. Kun 4-vuotias pojanvesseli tietää, että porkkanaleivoksia on pakastimessa, hän on usein pyytämässä herkkua välipalaksi ja aamupalaksi. Kun vanhimman lapseni lakkiaiset tulevat, leivon varmasti juhlapöytään porkkanaleivoksia.”
  • Ohje Soile Pietilä, Kalanti
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 58 kertaa
  • Katsottu: 47218 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 6

7.5.2010 klo.17:2
vierailija

vierailija

Kiitos ohjeesta, hyvää tuli. :)

Vastaa
25.8.2010 klo.17:19
Nana

Nana

Taikinavaiheessa ollaan menossa ja uskalsinpa omaa makuani mukaillen lisätä teelusikallisen kanelia mukaan… Melkein tekisi mieli syödä tuo taikina jo :)

Vastaa
4.9.2010 klo.11:21
nuori kokk...

nuori kokk...

Kiitos ohjeesta, hyvää tuli. :)

Vastaa
17.7.2011 klo.10:3
vanha kokk...

vanha kokk...

Poistakaa täytteestä merkintä paketti tomusokeria. Tein paketillisesta ja jälkeenpäin ihmettelin, aivan pakettikoko voi vaihdella. Makeaa on kun tomusokeria on 500g, 250g asemesta.

Vastaa
8.2.2012 klo.15:56
Latexi

Latexi

Ite vaihdan hovi-juuston tilalle koskenlaskija-sulatejuustoa ja hyvää on, hyvä ohje btw, kaikki tykkää!

Vastaa
26.11.2012 klo.21:27
tt

tt

mielestäni taikinaan kuuluu ehdottomasti kardemumma!

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu