Porkkanaleivokset uunipellillä

Porkkanaleivokset uunipellillä 

60
min
1
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl rypsiöljyä
6 dl melko hienoa porkkanaraastetta (noin 300 g)
100 g jauhettua hasselpähkinää tai mantelia

pinnalle:

200 g maustamatonta Hovi-juustoa
100 g voita
1 paketti tomusokeria (250 g)

koriste:

puolukoita, rouhittua pähkinää tai suklaahippuja

Valmistusohje

  1. Raasta porkkanat. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin. Lisää öljy, porkkanaraaste, jauhot ja jauhetut pähkinät tai mantelit.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175 asteessa reilut 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
  3. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto ja levitä valkea kuorrutus kakkupohjalle. Ripottele pinnalle rouhittua pähkinää, suklaata tai puolukoita. Pidä viileässä.
  4. Leikkaa pieniksi paloiksi. Porkkanaleivos on makea suupala, joten pellillisestä riittää isollekin joukolle.
  • “Porkkanaleivoksen ohje on vanhasta Kotiliedestä. Meille siitä on tullut sekä juhla- että arkileivonnainen. Leivoksesta saan aina suuria kehuja ja moni pyytää ohjetta. Kun 4-vuotias pojanvesseli tietää, että porkkanaleivoksia on pakastimessa, hän on usein pyytämässä herkkua välipalaksi ja aamupalaksi. Kun vanhimman lapseni lakkiaiset tulevat, leivon varmasti juhlapöytään porkkanaleivoksia.”
  • Ohje Soile Pietilä, Kalanti

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi
  • 1