Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanalevite

Porkkanalevite on keventäjän leivän päällinen. Mantelit ja valkosipuli tuovat levitteeseen täyteläisen maun.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Porkkanalevite

  • 250 g porkkanoita
  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Porkkanalevite tehdään näin:

1. Pese porkkanat ja keitä ne kuorineen. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele porkkanat.

2. Aja monitoimikoneen leikkuuterällä ensin mantelit tasaiseksi jauheeksi. Lisää joukkoon porkkanat ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä.

3. Mausta tahna puristetulla valkosipulinkynnellä, sitruunamehulla ja ripauksella jeeraa ja suolaa. Sipaise levitettä leivän tai sämpylän päälle rasvalevitteiden sijaan.

Lue myös: Voiko laihduttaja syödä leipää – tällainen on painonhallinan kannalta paras leipä

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään keltainen ja vihreä levite


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanalevite

Sinun täytyy kommentoidaksesi.