Porkkanalevite
Porkkanalevite on keventäjän leivän päällinen. Mantelit ja valkosipuli tuovat levitteeseen täyteläisen maun.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Vegaaninen
Ainekset
Porkkanalevite
- 250 g porkkanoita
- 100 g kuorittuja manteleita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Porkkanalevite tehdään näin:
1. Pese porkkanat ja keitä ne kuorineen. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele porkkanat.
2. Aja monitoimikoneen leikkuuterällä ensin mantelit tasaiseksi jauheeksi. Lisää joukkoon porkkanat ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä.
3. Mausta tahna puristetulla valkosipulinkynnellä, sitruunamehulla ja ripauksella jeeraa ja suolaa. Sipaise levitettä leivän tai sämpylän päälle rasvalevitteiden sijaan.
Lue myös: Voiko laihduttaja syödä leipää – tällainen on painonhallinan kannalta paras leipä
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään keltainen ja vihreä levite
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanalevite