Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanapestopasta

Porkkanapestopasta on helppo pikaruoka kiireisiin päiviin. Oranssi pestokastike syntyy pastan kiehuessa keitetyistä porkkanoista ja cashewpähkinöistä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Pasta:

  • noin 200 g spagettia

Porkkanapesto

  • 250 g porkkanaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • ½ tl suolaa
  • 4-5 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Porkkanapestopasta tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kypsiksi. Valuta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Jauha ensin pähkinät teholeikkurissa tasaiseksi parmesaaniraasteen ja hienonnetun persiljan kanssa.

2. Lisää porkkanat, valkosipulinkynsi, suola ja muutama ruokalusikallinen öljyä. Aja karkeaksi seokseksi. Notkista pestoa tarvittaessa oliiviöljyllä.

3. Keitä spagetit suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja kääntele kuuman pastan joukkoon porkkanapesto. Tarjoile heti.

Kokeile myös muita maukkaita kasvispastoja: Kasvislasagne Pinaattipapardelle Bataatti-rucolapasta Ruoka.fi: Kasvispasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanapestopasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.