Poronkäristys

Poronkäristys 

60+
min
2
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

170 g pekonia
50 g voita
2 rkl öljyä
1.5 kg puhdistettua ja pakastettua poronlihaa
2 kpl sipulia
3 tl suolaa
rouhittua maustepippuria
2 tölkkiä olutta
2 dl vettä

Valmistusohje

Herkullinen poronkäristys syntyy vuoluohuesta poronlihasta hitaalla haudutuksella. Pekoni, voi ja öljy luovat poronkäristykseen pehmeän makupohjan.  Tarjoa poronkäristys perunasoseen ja puolukkakastikkeen kanssa. Poimi tästä makoisa poronkäristyksen ohje, jolla onnistut varmasti.

  1. Silppua sipuli ja pekoni.
  2. Kuumenna pata ja sulata pekoni öljyn ja voin kanssa.
  3. Paahda rasvassa sipulisilppu, vedä sivuun ja lisää jäinen liha vähitellen. Nostele lihaa kunnes koko määrä on sulanut.
  4. Anna poronkäristyksen hautua omassa liemessään kunnes liha tuoksahtaa paahtuvalle. Lisää silloin toinen olut. Anna kiehahtaa. Lisää toinen olut ja lopuksi vettä kunnes liha porisee hissukseen liemessä.
  5. Poronkäristys saa hautua vähintään tunnin minimilämmössä liedellä kannen alla tai 170-asteisessa uunissa. Tiivis kansi pitää poronkäristyksen kosteana.
  6. Mausta poronkäristys ja tarjoa perunasoseen sekä puolukkakastikkeen kanssa. Hirvenliha on helpointa leikata käristyslihaksi hiukan jäisenä. Käristyksessä lihan on oltava vuoluohutta.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi
  • 2