Poronpaisti

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Annoksia: 8
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Liharuoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Maidoton, Gluteeniton
Poronpaisti

Ainesosat

Määrä Aines
1,2-1,4 kgporon sisäpaisti
1 rklvoita ja rypsiöljyä
2 tlsormisuolaa

Lisätietoja:

Valmistusohje

  • Valmistusaika noin 30 minuuttia + lihan lämmön tasaantuminen + kypsennys noin 2 tuntia.

1. Nosta paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Jos käytät pakastettua lihaa, anna sen sulaa hitaasti jääkaapissa 1,5–2 vuorokautta.

2. Ruskista paisti kauttaaltaan kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Nosta paisti vuokaan, hiero pintaan mausteeksi suolaa ja nosta vuoka 100-asteiseen uuniin. Aseta lihan paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari.

3. Valele paistia kypsymisen aikana pannulle syntyvällä liemellä. Kun paistin sisälämpötila osoittaa 54-astetta, nosta paisti uunista ja kääri se folion sisään vetäytymään tunniksi.

4. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi tarjolle.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 12 kertaa
  • Katsottu: 43799 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 1

12.10.2012 klo.18:21
AMarianne

AMarianne

Kiitos helposta ja erittäin hyvästä poripaistiohjeesta, mikä soveltuu myös vasalle. Kastikkeeksi rakuunakastiketta, nam, nam

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu