Poronpaisti

Poronpaisti 

60
min
8 annosta
30-60 min

Ainekset

1,2-1,4 kg poron sisäpaisti
1 rkl voita ja rypsiöljyä
2 tl sormisuolaa

Valmistusohje

  • Valmistusaika noin 30 minuuttia
    + lihan lämmön tasaantuminen +
    kypsennys noin 2 tuntia.

1. Nosta paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Jos
käytät pakastettua lihaa, anna sen
sulaa hitaasti jääkaapissa
1,5–2 vuorokautta.

2. Ruskista paisti kauttaaltaan
kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa.
Nosta paisti vuokaan,
hiero pintaan mausteeksi suolaa
ja nosta vuoka 100-asteiseen
uuniin. Aseta lihan paksuimpaan
kohtaan paistilämpömittari.

3. Valele paistia kypsymisen aikana
pannulle syntyvällä liemellä. Kun
paistin sisälämpötila osoittaa
54-astetta, nosta paisti uunista ja
kääri se folion sisään vetäytymään
tunniksi.

4. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi
tarjolle.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
14.12.2010
Kotiliesi