Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porsaanleikkeet

Porsaanleikkeet ovat trendikastä retroruokaa. Parmesaani ja timjami antavat korppujauhokuorrutukselle uutta twistiä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Porsaan leikkeet ulkofileestä:

  • 600 g porsaan ulkofileetä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl pankojauhoja eli japanilaistyyppisiä korppujauhoja tai kuivattuja leivänmuruja
  • ¾ dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 tl timjamia

Porsaanleikkeiden paistamiseen:

  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Porsaanleikkeet valmistuvat näin:

1. Poista fileestä kalvot ja rasva. Leikkaa ulkofileestä neljä tasakokoista pihviä. Nuiji pihveistä ohuita, noin 4 mm:n paksuisia leikkeitä. Mausta leikkeet suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

2. Mittaa vehnäjauhot ensimmäiselle lautaselle. Vatkaa munat ja ranskankerma keskenään toiselle. Sekoita kolmannella korppujauhot, juustoraaste ja timjami keskenään.

3. Dippaa leikkeet ensin vehnäjauhoissa, kääntele sitten muna-ranskankermaseoksessa ja lopuksi korppujauhomausteseoksessa. Nosta leivitetyt leikkeet leivinpaperoidulle leikkuulaudalle odottamaan hetkeksi.

4. Lämmitä pannulla reilusti öljyä ja paista leikkeet yksi kerrallaan molemmin puolin kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Valuta porsaanleikkeet talouspaperin päällä.

Kokeile myös muita maukkaita possuruokia: Possupata kasslerista Porsaankyljykset Aasialaiset lihapullat

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään porsaan ulkofileleikkele


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porsaanleikkeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.