Reseptit

Portterisämpylät

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
22  annosta

Ainekset

  • 5 dl portteri-olutta
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 tl aniksen siemeniä
  • 2 tl kuminan siemeniä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl kaljamaltaita
  • 4 dl ruisjauhoja
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita

Valmistusohje

Portterisämpylät

1. Lämmitä olut kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää nesteeseen huhmareessa hienonnetut kokonaiset mausteet sekä suola, siirappi, kaljamaltaat ja ruisjauhot. Vispaa huolella sekaisin.

2. Alusta taikinaan vehnäjauhot ja rasva. Kohota sämpylätaikina huolella lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

3. Valuta taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Kääntele taikina pötköksi ja leikkaa tasakokoisiin paloihin. Pyörittele sämpylöiksi.

4. Nosta sämpylät kohoamaan 15 minuutiksi leivinpaperoidun unipellin päälle.

5. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Portterisämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.