Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Portviini-taatelikakku

Aikuiseen makuun valmistetussa taatelikakkussa maistuu portviini, jota lisätään niin taikinaan kuin kakun viimeistelevään kostutusliemeenkin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Portviini-taatelikakku:

  • 500 g kuivattuja tai puolikuivattuja taateleita
  • 1 ½ dl portviiniä
  • 400 g voita tai margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 6 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa

Kostutusliemi

  • 1 dl portviiniä
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

Portviini-taatelikakku leivotaan helposti näin:

1. Saksi taatelit pienemmiksi ja nosta kattilaan portviinin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes taatelit pehmenevät ja neste on täysin imeytynyt. Soseuta ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen huolellisesti välillä vatkaten. Lisää vaahtoon jäähtynyt taatelisose sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele ja korppujauhota 2,5-litrainen kakkuvuoka. Lusikoi taikina vuokaan. Paista taatelikakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa.

4. Kiehauta kostutusliemi. Kumoa jäähtynyt kakku ja kostuta se liemellä. Säilytä taatelikakku viileässä peitettynä, jolloin sen maku paranee ja tiivistyy.

Katso myös: Portviini-taatelikakku, rosmariini-oliiviöljykakku ja 7 muuta jouluista kahvikakkua

Katso myös Anna.fi/ruoka: Kinuskilla kuorrutettu inkiväärikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Portviini-taatelikakku

Mie vaan

Aivan liian kuuma paistolämpötila. Palaa jo varttia ennen poisottoaikaa.

Einarsson

Niinpäs onkin:)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.