Possutäytteiset kaalikääryleet
Possutäytteiset kaalikääryleet ovat mehevä ja maukas sunnuntairuoka. Kääryleet täytetään ihanan mureaksi haudutetulla porsaan niskalla, joka kannattaa kypsentää jo edellisenä päivänä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Maidoton
Ainekset
Possutäytteiset kaalikääryleet:
- 2 dl ohrasuurimoita
- 1 kg porsaan niskaa
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl hienoa valkopippuria
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 dl vettä
- 2 kurttu- eli savoijinkaalia
täyte:
- kypsä porsaanliha sipuleineen
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl siirappia
- 1 rkl soijakastiketta
- rouhittua mustapippuria
- kaalien pienet sisuslehdet
- keitetty ohra
- lihan paistoliemi
pinnalle:
- voinokareita
- siirappia
- balsamiviinietikkaa
- soijakastiketta
- paistoliemi
Valmistusohje
Possutäytteiset kaalikääryleet
- Ohran liotusaika 10 tuntia.
- Lihan kypsennysaika 6 tuntia.
- Valmistusaika 2 ½ tuntia.
1. Liota kokonaisia ohrasuurimoita runsaassa vedessä 10 tuntia. Mausta liha suolalla ja pippurilla, aseta se pataan. Lisää sipulit ja tilkka vettä. Pane liha 100-asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 7 tuntia, kunnes sisälämpötila on 82 astetta. Liha kannattaa kypsentää edellisenä päivänä.
2. Keitä ohraryynit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 30 minuuttia.
3. Koverra kaaleista kova kanta ja aseta kaali kanta alaspäin kattilaan kiehuvaan veteen. Irrota lehdet siivilään. Käytä sisuslehdet täytteeseen.
4. Pyöräytä täytteen ainekset monitoimikoneessa tahnaksi. Lusikoi täytettä lehdille, taita sivut ja rullaa kääröiksi. Aseta kääröt voidellulle uunipannulle, lisää jokaiseen nokare voita. Valuta pinnalle balsamikoa, soijakastiketta ja siirappia.
5. Kypsennä kaalikääryleitä pari tuntia 150-asteisessa uunissa.
Kokeile myös muita kaalikäärylereseptejä: Savoijinkaalikääryleet Lammas-kaalikääryleet Sienitäytteiset kaalikääryleet Ruoka.fi: Sieni-kaalikääryleet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Possutäytteiset kaalikääryleet