Prinsessakakku

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 18
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Täytekakut
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Prinsessakakku

Ainesosat

Määrä Aines
kakkupohjat:
6munaa
3 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1,5 tlleivinjauhetta
täyte:
5 dlkevytkermaa
2 rklperunajauhoja
4kananmunaa
2 rklsokeria
1 rklvaniljasokeria
 sitruunan kuori ja mehu
500 gmarsipaania
noin 400 gvadelmahilloa

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada voideltuun, tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 minuuttia.
  2. Kumoa kypsä kakku ritilälle jäähtymään.
  3. Sekoita vaniljatäytettä varten kattilassa perunajauhot, kerma, kananmunat ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan hyvin sekoittaen, kunnes se sakenee. Jatka vatkaamista, kunnes kiisseli jäähtyy. Mausta vaniljasokerilla tai sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla.
  4. Leikkaa kakku 3-4 osaan. Leikkaa ylin osa pienemmäksi siten, että voit muotoilla kakun täytettäessä päältä kaarevaksi. Levitä kakkulevyille vadelmahilloa ja vaniljatäytettä. Kokoa kakku.
  5. Pehmennä marsipaani ensin kädessä muotoillen. Kauli marsipaanista esimerkiksi marmorin päällä ohut levy ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita reunat. Anna kakun maustua seuraavaan päivään. Koristele valmiilla marsipaaniruusuilla.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 15 kertaa
  • Katsottu: 28987 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 6

15.1.2010 klo.16:49
lentokala

lentokala

monimutkaiset, mutta hyvät ohjeet

Vastaa
26.6.2011 klo.8:32

Helppo ohje! Tämän teen kun pidän naistenkutsut ensi viikolla. Jääkaapissa odottaa Tukholmasta tuotu vaaleanpunainen marsipaanilevy.
Kiitos!

Vastaa
13.11.2011 klo.23:48
Sanna79

Sanna79

Tein pojan 2v. synttäreille ja kakku sai tosi paljon kehuja! Tosiaan kostuttaa ei erikseen tarvinnut, yön yli oli jääkaapissa. Kannattaa laittaa kakun reunoillekin hilloa/kremeä, koska muuten marsipaani jää pahkuraiseksi.

Vastaa
16.11.2011 klo.19:13
Köksäri

Köksäri

Onko kakku kovin vaikea tehdä? Olen kotitaloudenopettaja ja yhdeksännen luokan oppilaat tahtoisivat tehdä juuri PRNSESSAKAKKUA. Olen itse pari kertaa leipassu rinsessakakun, mutta mielellään 9lk:laiset saa vastata kysymekseen: Oliko vaikea tehdä kakku jos olet joskus tehnyt sellaisen? :-)

Vastaa
16.11.2011 klo.19:20
Sara96

Sara96

Tehtiin sitä kakkua juuri pari päivää sitten koulussa, ja kyllä onnistu hyvin!!! Kaikki ryhmät eivät olleet huomioineet kohtaa: Levitä kakkulevyille vadelmahilloa ja vaniljatäytettä. –>kokoa kakku<–. Olivat luulleet että kakkuja tulee usempia:DD Kyllä he sitten vähän ihmettelivät kun marsipaania laiteltiin paikoilleen!
-HEI OIKEESTI MIKS MUITTEN KAKUT ON NOI ISOI MUTT MEIL EI EES RIITÄ MARMELAADIA…..EI KU SIIS MARSIPAANIA NÄIHIN KAIKKII KAKKUIHIN!!!!
Köksän ope sai siitä sitten vähän työtä ja tekemistä kun hän siirtyi auttamaan tätä ryhmää…Evät sittenkään jääneet ilman kakkua! Mutta suurinosa onnistui hyvin kakun tekemisessä! :))

Vastaa
19.6.2012 klo.21:27
Barbro

Barbro

Kokilen tehdä tällä ohjeella lapsenlapselle kankun, jonka päällystän marsipaanilla ja päälle laitan vaaleanpunaista marsipaania, valkoiaset isot slmät ja muutenn Spidermanin näköinen. Verkonteen suklaakastikkeella. Saa nähdä!

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu