Prinsessakakku

Prinsessakakku 

60+
min
1
18 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

kakkupohjat:

6 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1.5 tl leivinjauhetta

täyte:

5 dl kevytkermaa
2 rkl perunajauhoja
4 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
tai sitruunan kuori ja mehu
500 g marsipaania
noin 400 g vadelmahilloa

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada voideltuun, tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 minuuttia.
  2. Kumoa kypsä kakku ritilälle jäähtymään.
  3. Sekoita vaniljatäytettä varten kattilassa perunajauhot, kerma, kananmunat ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan hyvin sekoittaen, kunnes se sakenee. Jatka vatkaamista, kunnes kiisseli jäähtyy. Mausta vaniljasokerilla tai sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla.
  4. Leikkaa kakku 3-4 osaan. Leikkaa ylin osa pienemmäksi siten, että voit muotoilla kakun täytettäessä päältä kaarevaksi. Levitä kakkulevyille vadelmahilloa ja vaniljatäytettä. Kokoa kakku.
  5. Pehmennä marsipaani ensin kädessä muotoillen. Kauli marsipaanista esimerkiksi marmorin päällä ohut levy ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita reunat. Anna kakun maustua seuraavaan päivään. Koristele valmiilla marsipaaniruusuilla.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi
  • 1