Provencen kana
Provencen kana on tuhdisti valkosipulilla, sitruunalla, öljyllä ja yrteillä maustettu jyväbroileri.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Provencen kana
- 1 kokonainen jyväbroileri
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 tuoretta timjamioksaa
- 1 sitruuna
- 2 persiljanoksaa
- 2 sellerinvartta
- 2 kokonaista valkosipulia
- muutama salvian lehti
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Provencen kana tehdään näin:
- Huuhdo ja kuivaa broileri talouspaperilla. Sekoita suola ja pippuri keskenään. Hiero mausteseos tasaisesti linnun pintaan ja sisälle.
- Pese sitruuna hyvin. Työnnä sitruunanpuolikas, persiljat, sellerinvarret ja valkosipulit sekä yrttimausteet linnun vatsaonteloon. Purista toisen sitruunanpuolikkaan mehu linnun pintaan. Nosta broileri uunivuokaan. Sido lintu kostutetulla puuvillalangalla.
- Valele broileri öljyllä ja kypsennä provencelainen kana 175-asteisessa uunissa. Broileri kypsyy noin 45 minuutissa. Voit kokeilla kanan kypsyyttä haarukalla. Jos broilerista lähtevä neste on kirkasta, kana on kypsää.
- Nauti provencen kana rosmariiniperunoiden, Hasselbackan perunapaistoksen tai grillattujen kasvisten kanssa.
Lue myös: Vinkit broilerin maustamiseen
Lue myös Anna.fi: Helppoa arkiruokaa broilerista – kokeile vaivatonta uunibroileria ja mehevää grillibroileria
Kommentoi
Kommentoi juttua: Provencen kana