Punaherukka-masariinipiirakka
Punaherukka-masariinipiirakka on mantelimassalla höystetty marjapiirakka, jolle punaherukat antavat mukavan kirpakkaa makua
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja
- 150 g kylmää voita
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- 4 rkl sokeria
- 1 kananmuna
Täyte
- 50 g pehmeää voita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g mantelimassaa
- 2 kananmunaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl punaherukoita
- 2 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
Punaherukka-masariinipiirakka leivotaan helposti näin:
1. Sekoita kaikki pohjataikinan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Voit valmistaa täytteen samalla koneella pesemättä sitä.
2. Kauli ja aseta ohut taikina voideltuun, halkaisijaltaan 26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka tunniksi pakastimeen.
3. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Valmista täyte sekoittamalla ainekset leikkuuterällä tasaiseksi seokseksi.
4. Pistele pohjataikina haarukalla ja paista pohjaa 10 minuuttia. Sekoita keskenään punaherukat ja perunajauhot ja levitä marjaseos pohjalle. Levitä päälle täyteseos. Paista punaherukka-masariinia 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Katso myös: Marjapiirakka maistuu koko kesän
Katso myös Anna.fi/ruoka: Herukka-kookospiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaherukka-masariinipiirakka