Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punaherukkapiirakka

Punaherukkapiirakka onnistuu myös kirpsakoista puolikoista. Mehevä marjapiirakka katoaa parempiin suihin hujauksessa, joten sitä kannattaa leipoa kerralla koko pellillinen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Punaherukkapiirakka, pohja

  • 450 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 munaa
  • 1 ½ dl perunatärkkelystä
  • 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Punaherukkapiirakka, täyte

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 50 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 ½ l punaherukoita tai puolukoita

Valmistusohje

Punaherukkapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljasokerilla.

2. Lisää munat yksitellen taikinaan samalla koko ajan sekoittaen.

3. Sekoita perunatärkkelys, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan pienissä erissä.

4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille.

5. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja voisula. Levitä marjat taikinan päälle.

6. Ripottele pinnalle jauho-sokeri-voiseos. Kypsennä punaherukkapiirakka 200-asteisessa uunissa, 40-45 minuuttia.

Ohje: Veli Johannes, Valamon Luostari, Heinävesi

Lue myös: Punaherukka sopii leivontaan, juomiin ja jälkiruokiin – 9 makeaa ohjetta

Lue myös Anna.fi: Herukka-kookospiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punaherukkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.