Punaherukkapiirakka
Punaherukkapiirakka onnistuu myös kirpsakoista puolikoista. Mehevä marjapiirakka katoaa parempiin suihin hujauksessa, joten sitä kannattaa leipoa kerralla koko pellillinen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Punaherukkapiirakka, pohja
- 450 g voita tai margariinia
- 2 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 5 munaa
- 1 ½ dl perunatärkkelystä
- 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Punaherukkapiirakka, täyte
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 50 g sulatettua voita tai margariinia
- 1 ½ l punaherukoita tai puolukoita
Valmistusohje
Punaherukkapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljasokerilla.
2. Lisää munat yksitellen taikinaan samalla koko ajan sekoittaen.
3. Sekoita perunatärkkelys, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan pienissä erissä.
4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille.
5. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja voisula. Levitä marjat taikinan päälle.
6. Ripottele pinnalle jauho-sokeri-voiseos. Kypsennä punaherukkapiirakka 200-asteisessa uunissa, 40-45 minuuttia.
Ohje: Veli Johannes, Valamon Luostari, Heinävesi
Lue myös: Punaherukka sopii leivontaan, juomiin ja jälkiruokiin – 9 makeaa ohjetta
Lue myös Anna.fi: Herukka-kookospiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaherukkapiirakka