Punaiset linssit

30
min
alle 30 min

Ainekset

1/2-1 sipulia
1 pussi pakastettuja keittojuureksia (tai pala purjoa, selleriä, palsternakka ja porkkanaa)
1 rkl öljyä
200 g punaisia linssejä
3-5 dl kasvislientä
1 dl ranskankermaa
suola, pippuria
timjamia

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista liemijuurekset ja kuutioi ne. Kuullota hienonnettu sipuli ja kasvikset öljyssä. Lisää kasvislientä. Huuhdo linssit ja lisää kuumaan liemeen. Anna kypsyä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes neste imeytyy linsseihin. Mausta.
  2. Sekoita ranskankermaan hienonnettua timjamia, ripaus suolaa ja pippuria. Lisää linssien joukkoon tai tarjoa kastike erikseen, jolloin jokainen lisää sitä itse annoksensa päälle.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
31.10.2007
Kotiliesi