Punajuuri-sinihomejuustopiirakka
Saunaillan punajuuripiirakka maistuu sellaisenaan vaikkapa raikkaan salaatin kanssa. Sinihomejuuston, punajuuren ja pähkinöiden liitto on herkullinen. Jos haluat, saat piirakkaan omenasta ihanaa raikkautta. Voit tehdä piirakan helposti valmiista voi-tai lehtitaikinasta tai tehdä taikinan itse.
- Kasvis
Ainekset
Punajuuri-sinihomejuustopiirakan taikina
- 1 pkt Valmista voi- tai lehtitaikinaa
Punajuuri-sinihomejuustopiirakan täyte:
- 4-6 uutta punajuurta
- 1 rkl öljyä
- (2 omenaa)
- noin 60 g sinihomejuustoa (Aura)
- noin 0,5 dl pähkinärouhetta
- 2 dl kevytkermaa
- 2 kananmunaa
- oreganoa
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
Punajuuripiirakka leivotaan helposti näin:
- Kuori punajuuret, leikkaa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista hitaasti laakealla pannulla molemmin puolin lähes kypsiksi.
- Murenna sinihomejuusto kevytkermaan ja vatkaa joukkoon kananmunat. Poista omenista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
- Kaada kaulitulle taikinapohjalle tai voitaikinalle sinihomeen maustama kerma. Lisää päälle punajuuriviipaleet, (omenaviipaleet), pähkinärouhetta ja hienonnettua oreganoa. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele punajuuri-sinihomejuustopiirakka tuoreilla yrteillä.
Katso myös: Suolainen piirakka sopii iltapalaksi
Katso myös Anna.fi/ruoka: Punajuurigalette
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuuri-sinihomejuustopiirakka