Punajuurileipä
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 500 g kypsää punajuurisosetta
- 1 rkl suolaa
- 2 tl pomeranssinkuorta
- 2 tl inkivääriä
- 2 tl neilikkaa
- 3 dl ruisjauhoja
- 1 kg vehnä-hiivaleipäjauhoja
- 1 dl juoksevaa margariinia
Valmistusohje
- 2 leipää tai 50 sämpylää
- valmistusaika 2 tuntia
- Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva, punajuurisose (saa valmiina) ja mausteet sekä ruisjauhot.
- Lisää hiivaleipäjauhot ja margariini ja alusta pehmeähkö taikina. Anna taikinan nousta liinalla peitettynä puolisen tuntia vedottomassa paikassa.
- Leivo taikina leiviksi tai sämpylöiksi. Kohota ja paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja sämpylöitä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuurileipä