Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuurisalaatti

Itse tehty punajuurisalaatti hakkaa mennen tullen kaupan valmisversiot Punajuurisalaatti saa tässä helpossa reseptissä makua piparjuuresta. Tarjoa punajuurisalaatti noutopöydässä tai blinien kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Punajuurisalaatti:

  • 4 -6 kpl punajuuria
  • 1-2 dl kermaviiliä tai smetanaa
  • 5 tl raastettua piparjuurta
  • ¼ tl suolaa
  • 1/6 tl pippuria

Valmistusohje

Punajuurisalaatti valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa kattilaan vettä sen verran, että punajuuret peittyvät. Keitä sitten  punajuuret kypsiksi, voi kokeilla kypsyyttä haarukalla. Kun punajuuret ovat sopivan kypsät, kaada kattilasta vesi pois ja laita punajuuret lautaselle. Anna niiden jäähtyä tovi. Kuori sitten jäähtyneet punajuuret.
  2. Viipaloi tai kuutioi kylmät punajuuret tarjoiluastiaan. Mausta kermaviili tai smetana piparjuurella, etikalla, sokerilla ja suolalla.
  3. Kaada kastike punajuurien päälle ja koristele salaatti vielä hienonnetulla persiljalla. Älä sekoita salaattia.
  4. Nauti punajuurisalaatti joulupöydän perinteisenä lisukkeena esimerkiksi kinkunpateiden tai blinien kanssa.

Vinkki: Voit myös raastaa punajuuren karkeaksi ja lisätä joukkoon karkeaksi raastettua hapahkoa omenaa ja kermaviilikastiketta.

Lue myös Anna.fi/: Näin teet herkullisen punajuuri-bataattisalaatin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuurisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.