Reseptit

Puolukka-liköörikakku

Ainekset

  • 200 g Domino-keksejä
  • 75 g margariinia

täyte:

  • 7 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 valkuaista
  • 1 dl Baileys-likööriä
  • 150 g jäisiä puolukoita

kiille:

  • 3 liivatelehteä
  • 200 g puolukoita tai
  • 2 dl puolukkasosetta
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria

koristeet:

  • 250 g sokerimassaa tai marsipaania
  • pastavärejä
  • sokerikuorrutetta tuubissa
  • kultaisia sokerihelmiä
  • kultaista kimallesprayta

Kermavaahtokranssi:

  • 1.5 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä (esimerkiksi Flora Vispiä)
  • 2 tl vaniljakreemijauhetta

Valmistusohje

Puolukka-liköörikakku

1. Ota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 24 cm. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla ja jätä reunaan sentin uloke, josta valmis kakku on helppo vetää tarjoilulautaselle.

2. Kierrä vuoan reunoille kakun irrottamista helpottava kalvo ja teippaa pää paikalleen.

3. Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä ne toisiinsa. Painele seos vuoan pohjalle.

4. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarponejuusto ja sokeri.

6. Vaahdota valkuaiset. Lisää ne täytteeseen vatkaimen pienintä tehoa käyttäen.

7. Kuumenna Baileys-likööri kiehuvaksi. Sulata liivatteet likööriin. Jäähdyttele seosta hetki. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

8. Lisää täytteeseen jäiset puolukat.

9. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia.

10. Pane kiilteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

11. Soseuta puolukat. Lisää vesi ja sokeri.

12. Kuumenna puolukkasose kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 2 tuntia.

Katso kuvalliset ohjeet kakun kokoamiseen.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukka-liköörikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.