Puolukkapiirakka

Kommentoi
Katsottu: 102604 kertaa
  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Pullat, tortut ja piirakat
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Puolukkapiirakka

Ainesosat

Määrä Aines
pohja:
150 gvoita
 margariinia
1,3 dlsokeria
1 kplkananmunaa
1,5 dlvehnäjauhoja
1 dlgrahamjauhoja
0,5 dlruisjauhoja
0,5 tlsoodaa
0,5 dlmaitoa
täyte:
 puolukoita
purkkikermaviiliä
1 kplkananmunaa
0,5 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria

Lisätietoja:


Valmistusohje

  1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos kahdessa erässä yhdessä maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele puolet puolukoista taikinan päälle.
  4. Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna ja sokerit. Kaada piirakkavuokaan taikinan ja puolukoiden päälle.
  5. Ripottele loput puolukat täytteen päälle ja paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes kermaviilitäyte on hyytynyt ja piirakka on kypsä.
  • Yksi piirakka, 10-12 palaa
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 40 kertaa
  • Katsottu: 102604 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 9

14.9.2010 klo.15:1
seija-kyll...

seija-kyll...

hei,
tämä puolukkapiirakka-ohje on todella ihanan , minä kun tykkään
puolukoista niin valtavan paljon.
Täältä Saksasta ei niitä niin vaan löydä metsistä, mutta onneksi
siskoni Suomesta tuo tai lähettää niitä minulle.

Vastaa
15.9.2010 klo.12:59

Miten tästä saisi gluteenittoman? Mitä graham- ja ruisjauhojen tilalle?

Vastaa
15.9.2010 klo.13:29

Hei, minä en osaa valitettavasti auttaa muuten kuin ehdottamalla, että teet pohjan tämän: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/gluteeniton-mustikka piirakka tai tämän: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/gluteeniton-piirakka pohja ohjeen mukaan.

Vastaa
13.10.2010 klo.15:17
leipoja

leipoja

Minä olen tehnyt muutoin ihan samanlaista puolukkapiirakkaa vuosia, mutta pyöreään piirakkavuokakokoon on hyvin riittänyt puolet tämän resepti voi- ja sokerimäärästä.

Vastaa
23.11.2010 klo.14:17
Piia Maari...

Piia Maari...

tässä olisi todella hyvä pata ruoka kovaan nälkään
1 kg pussi makariinia
1 kg Jauhelihaa
5 Makkaraa paloiteltuina
keitä makaroonit ja paista jauheliha ja makkarat
sitten kun makaroonit on kiehuneet niin kaada vesi pois ja sekoita kaikki yhteen ja kyllä on hyää ketsuppia päälle niin avot bonape tii

Vastaa
29.9.2012 klo.12:50
seija.t.

seija.t.

hyvää piirakkaa tuli,tänään ystäville tarjotaan.!!!!ohje helppo.
.

Vastaa
18.6.2013 klo.23:7
lauri

lauri

oli ihan hyvää, hieman terveellisen makuista tosin. joku puolitoista desiä puolukoita tuntui aika vähältä.

Vastaa
6.7.2013 klo.19:5
Lammas

Lammas

Tämä on kyllä paras puolukkapiirakkaresepti jota olen milloinkaan tehnyt. Pohjasta ei tule kuivaa kittanaa vaan se paistamisen jälkeen jäähtyessäänkin säilyy mehevänä ja pehmeänä. Suosittelen kaikkia kokeilemaan.

Vastaa
10.2.2014 klo.17:41
SariMari

SariMari

Jos ei ole puolukoita niin voi yhtä hyvin käyttää punaisia viinimarjoja.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu