Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paras raparperimehu

Raparperimehu on ihanaa. Se on mainio mehun raaka-aine. Tähän mehuun tarvitset vain raparperia, sitruunaa, sokeria ja vettä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Paras raparperimehu

  • 1 ½ kg raparperia
  • 1 sitruuna
  • 2 ½ l vettä
  • 500 g (6 dl) sokeria / 1 l siivilöityä mehua

Valmistusohje

Paras raparperimehu tehdään näin:

Tällä reseptillä valmistat noin 3 litraa raparperimehua.

1. Huuhtele raparperin varret. Pilko raparperit ja sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Mittaa raparperipalat, sitruunaviipaleet ja vesi kattilaan, keitä noin 15 minuuttia. Älä sekoita, jotta mehusta ei tule sameaa. Jäähdytä puolisen tuntia.

2. Siivilöi raparperipalat ja sitruunaviipaleet mehusta. Anna valua hetki ja mittaa mehun määrä.

3. Lisää sokeri, osa voi olla myös ruokosokeria. Keitä seosta, kunnes sokeri on liuennut mehuun.

4. Kaada raparperimehu puhtaisiin pulloihin. Raparperimehu säilyy kylmässä muutaman päivän.

Vinkki! Sokeria voi laittaa vähemmänkin, oman maun mukaan.

Lue myös: Riittoisa raparperi – katso herkullliset ohjeet!

Kokosimme yhteen Kotilieden suosituimmat raparperipiirakkareseptit –valitse mieleisesi.

Lue myös Anna.fi: Raparperi-mansikkajuoma


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paras raparperimehu

Maunukki

Älytön määrä sokeria. Onko tullut joku virhe ohjeeseen?

Uura / Kotiliesi toimitus

Hei! Raparperimehusta voi vähentää sokerin määrän puoleen, oman maun mukaan. Koko määrällä mehusta tulee makea.

Pulu

Ja sitruuna tuli mihin?

Uura / Kotiliesi toimitus

Hei Pulu! Kiitos tarkkaivaisuudestasi! Sitruuna lisätään raparperin kanssa samaan aikaan. Täydensin valmistusohjeen puuttuvat kohdat.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.