Reseptit

Pyhiksen parhaat

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 4.5 dl vehnäjauhoja (noin 300 g)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1.5 dl maitoa
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia

kuorrutus:

  • noin 200 g tomusokeria
  • 5 rkl kylmää kahvia
  • 4 rkl sulatettua voita tai margariinia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta

koriste:

  • nonparelleja

Valmistusohje

Pyhiksen parhaat
  • 1 uunipellillinen
  1. Mittaa vehnäjauhot ja sekoita leivinjauhe ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin. Vatkaa kulhossa kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot, maito ja sulatettu rasva. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Paista ohutta kakkulevyä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Sekoita sillä aikaa kuorrutusta varten kylmään kahvitilkkaan sulatettu rasva, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja melkein paketillinen tomusokeria. Levitä kuorrutus tasaisesti vielä lämpimän kakkulevyn päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja.
  4. Leikkaa kakku pieniksi suupaloiksi tai suuriksi neliöiksi.
  • ”Kyläyhteisössämme kokoontuu syksystä suveen pyhäkoulu. Lapsille järjestetyssä juhlassa tarjoamme tätä torttua, joka onkin ristitty pyhäkoulutortuksi. Juhlatarjottavamme maistuu pienille ja isoille! Tortun syöminen liittyy juhlahetkeen ja kiitosmieleen!”
  • Ohje: Anna-Liisa Rauhala, Orimattila

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pyhiksen parhaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.