Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rahkakakku

Rahkakakku on kuin piimäkakku, mutta rahkasta leivottu. Mausteinen kakku kannattaa tehdä ajoissa. Se säilyy mehevänä ja maut vain tiivistyvät kylmäsäilytyksessä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Rahkakakku

  • 150 g voita
  • 1 kananmuna
  • 4 dl sokeria
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl maitoa
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl kardemummaa
  • ½ dl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 3 rkl sitruunan raastettua kuorta (noin 2 sitruunaa)

Päälle

  • 150 g valkosuklaata
  • 200 g maitorahkaa
  • ½-1 dl maitoa
  • 2 rkl suolaamattomia pistaaseja rouhittuna
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Rahkakakku

Rahkakakku leivotaan helposti näin:

1. Sulata 150 grammaa voita kattilassa ja siirrä sivuun jäähtymään.

2. Sekoita kananmuna, neljä desilitraa sokeria, 250 grammaa maitorahkaa ja desilitra maitoa keskenään tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa viisi ja puoli desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, puoli teelusikallista suolaa, teelusikallinen vaniljasokeria, kolme teelusikallista jauhettua inkivääriä ja kaksi teelusikallista kardemummaa.

3. Yhdistä kuivat ainekset rahkaseokseen ja sekoita. Lisää puoli desilitraa sitruunamehua ja kolme ruokalusikallista hienoksi raastettua sitruunankuorta. Lisää myös jäähtynyt voisula ja sekoita tasaiseksi.

4. Voitele ja jauhota puolentoista litran kahvikakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita.

5. Paista 175 asteessa 60–70 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Testaa kakun kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä kakku hyvin ennen kuorruttamista.

6. Sulata kuorrutusta varten 150 grammaa valkosuklaata miedolla lämmöllä vesihauteessa tai mikrossa. Siirrä sivuun jäähtymään. Kun sula suklaa on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, vatkaa se ja 200 grammaa maitorahkaa sekaisin. Lisää maitoa tilkka kerrallaan saavuttaaksesi haluamasi koostumuksen. Tarvitset maitoa 1/2-1 desilitraa. Voit tehdä kuorrutuksesta juoksevampaa lisäämällä maitoa enemmän.

7. Kaada kuorrutus kakun päälle. Koristele pistaasirouheella.

Vinkki! Tarjoa rahkakakku pääsiäisen kahvipöydässä yhdessä muiden pääsiäsileivonnaisten, kuten aprikoosi-rahkapiirakan kera.

rahkakakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2023.

Lue myös Anna.fi: Persikka-rahkapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rahkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.