Rahkapullat

Rahkapullat 

60+
min
1
10 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

2½ dl maitoa
½ palaa tuorhiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
½ tl suolaa
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
n.7 dl vehnäjauhoja
50 g juoksevaa rasvaa
täyte
1 purkki maitorahkaa
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon. (Jos käytät kuivahiivaa niin sekoita se ensin pieneen määrään jauhoja ja vasta sitten maitoon) Lisää kananmuna, suola ja sokeri.
Lisää noin puolet jauhoista tasaisesti seokseen, lisää juokseva rasva ja kaada se taikinan joukkoon. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan (jauho määrä on n. arvio, katso itse mikä tuntuu sopivalta) Vaivaa taikina tasaiseksi, ripottele päälle hieman jauhoja ja anna turvota liinan alla n. 30 min.

Kumoa taikina jauhoitetulle alustalle ja tee siitä tanko. Paloittele tangosta sopivan kokoisia paloja ja pyörittele niistä pieniä pullia ja anna niiden turvota liinan alla taas n. 30 min

Valmista täyte sekoittaen ainekset yhteen. Muista valuttaa rahkasta ylimääräinen neste ensin pois.
Painele pulliin syvennys keskelle, esim. lasin pohjalla. Lisää jokaiseen rahkatäyte ja valele kananmunalla ennen uuniin laittoa.
Paista 225 asteessa n. 10-15 min.

 

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
annie
  • 1