rahkapullat

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 10
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset
rahkapullat

Ainesosat

Määrä Aines
maitoa
½palaa tuorhiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
½suolaa
3/4sokeria
1kananmuna
n.7vehnäjauhoja
50 gjuoksevaa rasvaa
 täyte
1purkki maitorahkaa
½sokeria
1muna
1 tlvaniljasokeria

Lisätietoja:

Rahkaseokseen voi lisätä maun mukaan myös esim. sitruunan raastettua kuorta, rusinoita tai joitain purkkihedelmiä. Itse käytin tällä kertaa rusinoita. Yhteen pullaan laitoin myös omenamarmeladin lopun joka sydänkeksejen teosta jäi.
Valmiiden pullien määrä riippuu myös siitä millaisen kokoisia paloja tangosta leikkaat

Valmistusohje

Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon. (Jos käytät kuivahiivaa niin sekoita se ensin pieneen määrään jauhoja ja vasta sitten maitoon) Lisää kananmuna, suola ja sokeri.
Lisää noin puolet jauhoista tasaisesti seokseen, lisää juokseva rasva ja kaada se taikinan joukkoon. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan (jauho määrä on n. arvio, katso itse mikä tuntuu sopivalta) Vaivaa taikina tasaiseksi, ripottele päälle hieman jauhoja ja anna turvota liinan alla n. 30 min.

Kumoa taikina jauhoitetulle alustalle ja tee siitä tanko. Paloittele tangosta sopivan kokoisia paloja ja pyörittele niistä pieniä pullia ja anna niiden turvota liinan alla taas n. 30 min

Valmista täyte sekoittaen ainekset yhteen. Muista valuttaa rahkasta ylimääräinen neste ensin pois.
Painele pulliin syvennys keskelle, esim. lasin pohjalla. Lisää jokaiseen rahkatäyte ja valele kananmunalla ennen uuniin laittoa.
Paista 225 asteessa n. 10-15 min.

annie Reseptin lisännyt:
annie

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 15 kertaa
  • Katsottu: 19199 kertaa

Katso myös nämä

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu