Raikas jälkiruoka

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Jälkiruoat, Hyytelöt ja vaahdot
Raikas jälkiruoka

Ainesosat

Määrä Aines

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään. Ellei säilytyspaikka ole riittävän kylmä, lisää liivatteita 1-2 enemmän. Keitä 5 dl kahvikermaa kahden vaniljatangon kanssa. Lisää 0,7 dl sokeria. Siirrä kattila liedeltä ja lisää liivatteet. Huuhdo pienet annosvuoat kylmällä vedellä ja jaa vanukas vuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Kuori 400 g raparperia ja leikkaa ne 5 sentin paloiksi. Keitä palaset, runsas 0,5 dl sokeria ja 2 dl makeaa viiniä tai vaaleaa mehua, kunnes raparperit pehmiävät, mutta eivät soseudu. Anna jäähtyä liemessään. Mausta sitruunamehulla. Kumoa vanukas lautaselle, aseta raparperit kauniisti ympärille, valuta päälle lientä ja koristele mintunlehdillä.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 1 kertaa
  • Katsottu: 12272 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 61

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu