Raikas jälkiruoka

Raikas jälkiruoka 

60
min
30-60 min

Ainekset

Ei ainesosia

Valmistusohje

  1. Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään. Ellei säilytyspaikka ole riittävän kylmä, lisää liivatteita 1-2 enemmän. Keitä 5 dl kahvikermaa kahden vaniljatangon kanssa. Lisää 0,7 dl sokeria. Siirrä kattila liedeltä ja lisää liivatteet. Huuhdo pienet annosvuoat kylmällä vedellä ja jaa vanukas vuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Kuori 400 g raparperia ja leikkaa ne 5 sentin paloiksi. Keitä palaset, runsas 0,5 dl sokeria ja 2 dl makeaa viiniä tai vaaleaa mehua, kunnes raparperit pehmiävät, mutta eivät soseudu. Anna jäähtyä liemessään. Mausta sitruunamehulla. Kumoa vanukas lautaselle, aseta raparperit kauniisti ympärille, valuta päälle lientä ja koristele mintunlehdillä.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi