Ranskalainen suklaakakku

Ranskalainen suklaakakku 

60
min
8 annosta
30-60 min

Ainekset

100 g tummaa suklaata
100 g voita
1 1/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
vadelmia

tarjoiluun:

1.5 dl vispikermaa
0.5 tl sokeria
tilkka vahvaa mustaherukkamehua

Valmistusohje

1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa 1/4 dl sokeria ja keltuaiset keskenään vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja loppu sokeri. Yhdistä munavaahdot varovasti sekoittaen suklaa-voisulaan.

2. Voitele irtopohjavuoka (ø 25 cm) tai kahdeksan pientä annosvuokaa. Annostele taikina vuokaan ja pudottele taikinaan vadelmia.

3. Paista 190-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Jäähdytä torttu kylmässä. Vispaa kerma vaahdoksi. Makeuta vaahto kevyesti sokerilla. Pudottele vaahtoon hiukan laimentamatonta, makeaa mehua. Sekoita vain hiukan haarukalla, jotta vaahtoon jää kauniit raidat. Annostele vaahto torttupaloille.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
30.9.2010
Kotiliesi