Raparperihöyrymehu
Raparperihöyrymehu saa paahteisen säväyksen fariinisokerista tai siirapista. Valmis mehu maistuu sellaisenaan tai vaikkapa kesäisen raikkaassa boolissa.
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Raparperihöyrymehu
- 5 kg raparperia
- 1.5 kg sokeria
- 2 dl fariinisokeria
- tai siirappia
Valmistusohje
- Huuhdo ja paloittele raparperinvarret. Kaada raparperipalat ja sokeri kerroksittain höyrymehustimen marjakehikkoon siten, että alin ja päällimmäinen kerros ovat raparperia.Sulje kansi tiiviisti.
- Täytä keittimen alin kattilaosa vedellä ja kokoa keitin. Keitä noin 20 minuuttia ja tyhjennä mehukattila. Kaada ensimmäinen mehuerä takaisin kattilaan, jotta sokeri liukenee tasaisesti.
- Valuta mehua vähitellen kattilaan. Keitä raparperia noin tunnin ajan. Kiehauta kertynyt mehu ja pullota mehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin.
- noin 4 l mehua
Kokeile myös näitä mehureseptejä: Sakea marjanektari Pehmeä mustaherukkamehu Keitetty punaherukka-vadelmamehu Ruoka.fi: Tuoremehua variksenmarjasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperihöyrymehu