Raparperikiisseli

  • Valmistusaika:
    Alle 30 min
  • Annoksia: 4
  • Ateriatyyppi: Jälkiruoat, Kiisselit ja kastikkeet
  • Erikoisruokavaliot: Gluteeniton, Kasvis
Raparperikiisseli

Ainesosat

Määrä Aines
250 g (5 dl)paloiteltua raparperia
1 lvettä
1 dlsokeria
4-5 rklperunatärkkelystä
2 dlraparperi- tai mansikkamehua
koristeluun:
1-2 dlkermaa

Lisätietoja:

Valmistusohje

Kuori ja paloittele raparperit. Keitä raparperipaloja vedessä 10 minuuttia. Sekoita tärkkelys 2 desilitraan mehua. Anna pulpahtaa ja jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja koristele kiisseli vaahtonokareilla.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 11 kertaa
  • Katsottu: 37799 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 61

Viestit 5

1.6.2010 klo.20:22
puolapiika

puolapiika

Kerman voi korvata lasillisella rasvatonta maitoa!Ruokaisemman version voi tehdä keittämällä ensin täysjyväriisiä (maun mukaan, vähempi parempi).
Kiisselit ovat aliarvostettuja eivätkä ne kaipaa kyytipojaksi kermaa!

Vastaa
8.6.2010 klo.12:49
Niemismumm...

Niemismumm...

Kokeilkaapas joskus raparperikiisseliä että lisäätte valmiiseen kiisseliin ananasmurskaa! On muuten tosi hyvää kylmänä.
Sitten vielä voisi juhlistaa lisäämällä jäätelöpallo päälle!
Ihanaa kesää ja tuoreita marja-ja vihanneshetkiä!

Vastaa
8.6.2010 klo.15:3
Nikuvuaran...

Nikuvuaran...

Minkä ihmeen takia neuvotaan aina kuorimaan raparperit! En ole koskaan kuorinut,pesen tarvittaessa harjan kanssa,niistähän se kaunis punertava värikin tulee. Myöhemmin kesällä kuori voi kyllä paksuuntua joten silloin voi halutessaan kuoria.
Älkää ihmeessä heittäkö vitamiineja ja väriä hukkaan

Vastaa
10.6.2010 klo.11:6
Rea

Rea

Raparperistä saa hyvää kotiviiniä, makeata jälkiruokaviiniä tai kuivaa ruokaviiniä. Ranskassa kerran maatalousmessuilla tarjottiin maistiaisiksi raparperishampagnaa eli siis kuohuviiniä.

Vastaa
21.6.2010 klo.11:35
äiti

äiti

kiitos vinkistä Niemismummi. kiisseli oli herkullista ja lastenkin mieleen.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu