Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rapeat perunapihvit

Rapeat perunapihvit syntyvät helposti keitetyistä perunoista, jotka painellaan littanoiksi, maustetaan ja paahdetaan pinnalta rapeiksi. Perunapihvit maistuvat liharuokien, kuten karitsanpihvien lisäkkeenä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Perunapihvit:

  • 8 keskikokoista kiinteää perunaa
  • 50 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruuna
  • 1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi noin 20 minuuttia. Valuta ja höyrytä kuiviksi.

2. Nosta perunat uunivuokaan. Murskaa perunat kevyesti pinnaltaan rikki littananoiksi perunoiksi.

3. Sulata voi ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Raasta joukkoon sitruunankuori. Valuta perunoiden päälle rasvaseos ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

4. Paista perunat rapeiksi 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pirskota lämpimien perunapihvien päälle sitruunamehua.

Kokeile myös muita maukkaita perunalisäkkeitä: Tryffeliperunat Hasselbackan perunat Valkosipuli-perunatorttu Ruoka.fi: Paahdetut perunat ja tahinikastike

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapeat perunapihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.