Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Retiisi-kurkkusalaatti

Retiisi-kurkkusalaatti on sekä kesäisen raikas että kirpakka kokonaisuus. Piparjuurella tai wasabilla maustettu ranskankerma tuo salaattiin potkua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Wasabilla maustettu retiisi-kurkkusalaatti

  • puolikas kurkku
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 1 tl etikkaa
  • nippu retiisejä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl wasabi- tai piparjuuritahnaa

Valmistusohje

1. Retiisi-kurkkusalaatti syntyy helposti näin. Suikaloi kurkku. Sekoita mausteet, vesi ja etikka sekä silputtu tilli. Lisää kurkku liemeen ja anna maustua puoli tuntia.

2. Poista retiiseistä juuret ja lehdet. Pane retiisit jääkylmään veteen rapsakoitumaan. Sekoita wasabi tai piparjuuritahna ranskankermaan. Viipaloi retiisit tarjolle wasabi-kerman kanssa.

Katso myös: Hölskykaalisalaatti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Retiisitsasiki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Retiisi-kurkkusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.