Retkileivät kolmella täytteellä
Ainekset
- 18 viipaletta moniviljapaahtoleipää
- Laita tahnojen lisukkeiksi esimerkiksi tomaattiviipaleita, salaattia, paahdettua paprikaa ja salamiviipaleita.
Fetajuustotahna:
- 75 g fetajuustoa murustettuna
- 2 rkl ranskankermaa
- 2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 tl hunajaa
Tonnikalatahna:
- 1 prk (185 / 140 g) tonnikalapaloja öljyssä
- 1 tl hienonnettua kaprista
- ¼ kurkku hienoksi raastettuna
- 3 rkl majoneesia
- 1.5 rkl chilikastiketta
Oliivitahna:
- 1 dl vihreitä ja mustia kalamataoliiveja pieniksi pilkottuna
- veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
- 2 tl hienonnettuja kapriksia
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Valmista tahnat sekoittamalla ainekset keskenään.
2. Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat pois ja jaa leivät leikkuulaudalle. Levitä kuudelle leivälle fetajuustotahnaa ja kuudelle tonnikalatahnaa. Nosta kolmen fetajuustoleivän päälle tomaattiviipaleet ja nosta toiset fetajuustoleivät päälle. Jaa kolmelle leivälle salaatinlehdet ja nosta päälle tonnikalaleivät. Levitä kolmelle leivälle oliivitahnaa ja nosta päälle salamija paprikaviipaleet. Nosta päälle loput kolme leipää.
3. Jaa leivät kolmioiksi, kääri voipaperiin ja nosta rasiaan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Retkileivät kolmella täytteellä