Reseptit

Retkileivät kolmella täytteellä

Ainekset

  • 18 viipaletta moniviljapaahtoleipää
  • Laita tahnojen lisukkeiksi esimerkiksi tomaattiviipaleita, salaattia, paahdettua paprikaa ja salamiviipaleita.

Fetajuustotahna:

  • 75 g fetajuustoa murustettuna
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 tl hunajaa

Tonnikalatahna:

  • 1 prk (185 / 140 g) tonnikalapaloja öljyssä
  • 1 tl hienonnettua kaprista
  • ¼ kurkku hienoksi raastettuna
  • 3 rkl majoneesia
  • 1.5 rkl chilikastiketta

Oliivitahna:

  • 1 dl vihreitä ja mustia kalamataoliiveja pieniksi pilkottuna
  • veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
  • 2 tl hienonnettuja kapriksia
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Retkileivät kolmella täytteellä

1. Valmista tahnat sekoittamalla ainekset keskenään.
2. Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat pois ja jaa leivät leikkuulaudalle. Levitä kuudelle leivälle fetajuustotahnaa ja kuudelle tonnikalatahnaa. Nosta kolmen fetajuustoleivän päälle tomaattiviipaleet ja nosta toiset fetajuustoleivät päälle. Jaa kolmelle leivälle salaatinlehdet ja nosta päälle tonnikalaleivät. Levitä kolmelle leivälle oliivitahnaa ja nosta päälle salamija paprikaviipaleet. Nosta päälle loput kolme leipää.
3. Jaa leivät kolmioiksi, kääri voipaperiin ja nosta rasiaan.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Retkileivät kolmella täytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.