Rieska
Rieska on parhaimmillaan vastaleivottuna. Tällä ohjeella syntyy kosteahkot, hyvin säilyvät rieskat. Leivo itselle ja vie lämpimäiset myös ystävälle.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Rieska
- 4 dl neljänviljanhiutaleita
- 7.5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 50 g hiivaa
- 10-13 dl hiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
Rieska leivotaan näin:
Rieska valmistuu helposti. Tällä ohjeella syntyy kaksi isoa rieskaa tai 50 pientä
- Sekoita hiutaleet ja kädenlämpöinen vesi. Anna turvota vähän aikaa. Lisää suola, hiiva ja alusta taikina hiivaleipäjauhoilla.
- Leivo taikinasta kaksi isoa rieskaa tai 50 pientä. Kohota. Paista 250 asteessa pieniä rieskoja 8 minuuttia ja isoja rieskoja noin 15-30 minuuttia .
Vinkki: Pienet rieskat maistuvat tuorejuuston ja tomaatin täyttäminä.
Ohje on peräisin Kotilieden lukijalta, Ritva Klenbergiltä: ”Ohje on saatu sukulaiselta, Erja Ulmaselta. Rieska on kosteahko ja hyvin säilyvä. Maistuu parhaalta, jos vie leivän lämpimäiseksi vaikka naapurille.”
Katso myös: Vaivattomat perunarieskat
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juustorieska
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rieska