Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rieska

Rieska on parhaimmillaan vastaleivottuna. Tällä ohjeella syntyy kosteahkot, hyvin säilyvät rieskat. Leivo itselle ja vie lämpimäiset myös ystävälle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Rieska

  • 4 dl neljänviljanhiutaleita
  • 7.5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 50 g hiivaa
  • 10-13 dl hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

Rieska leivotaan näin:

Rieska valmistuu helposti. Tällä ohjeella syntyy kaksi isoa rieskaa tai 50 pientä

  1. Sekoita hiutaleet ja kädenlämpöinen vesi. Anna turvota vähän aikaa. Lisää suola, hiiva ja alusta taikina hiivaleipäjauhoilla.
  2. Leivo taikinasta kaksi isoa rieskaa tai 50 pientä. Kohota. Paista 250 asteessa pieniä rieskoja 8 minuuttia ja isoja rieskoja noin 15-30 minuuttia .

Vinkki: Pienet rieskat maistuvat tuorejuuston ja tomaatin täyttäminä.

Ohje on peräisin Kotilieden lukijalta, Ritva Klenbergiltä: ”Ohje on saatu sukulaiselta, Erja Ulmaselta. Rieska on kosteahko ja hyvin säilyvä. Maistuu parhaalta, jos vie leivän lämpimäiseksi vaikka naapurille.”

Katso myös: Vaivattomat perunarieskat

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juustorieska


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rieska

Sinun täytyy kommentoidaksesi.